Een beter milieu begint bij jezelf

Een steeds grotere groep mensen in Nederland kiest voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Kunstgras, tegels en nep planten komen steeds vaker voor, maar wat betekent dit voor het Nederlandse milieu? Bijen en andere inheemse insecten krijgen het steeds moeilijker en ook het bodemleven heeft het zwaar te verduren. Hoe zorg jij voor een onderhoudsvriendelijke tuin zonder negatieve impact op het milieu? Koop haagplanten voor natuurlijke afscheidingen in je tuin en maak meer gebruik van wat de natuur ons te bieden heeft.

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Wanneer je een afscheiding maakt tussen jouw tuin en die van de buren is het verstandig om te werken met natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout of maak gebruik van beukenhaag planten van Beukplanten.nl. Beukplanten zijn wintergroen, dit betekend dat ze ook in de winter de benodigde privacy bieden omdat zij de bladeren niet laten vallen. Beuken zijn een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld een betonnen muur. Ze verstoren het bodemleven niet, sterker nog ze verbeteren het bodemleven en ze verzuren de grond slechts lichtjes. 

Koop bewust

Nu boodschappen steeds duurder worden wordt het steeds aantrekkelijker om biologische producten te kopen. Albert Heijn geeft premium leden 10 procent korting op het gehele biologische assortiment. Dit betekent dat sommige biologische producten goedkoper zijn dan het normale assortiment. Bewust kopen is in dit geval nog goedkoper ook! Wil je helemaal bewust boodschappen doen? Haal dan je vleeswaren en vis op de markt of bij een keurslager, ook halen wij een grote hoeveelheid van onze groenten en fruit op onze lokale markt. Dit bespaart een hoop verpakkingsmateriaal en deze handelaren kopen direct van lokale leveranciers.

Verkoop je auto

Nu benzine en de andere brandstofprijzen harder stijgen dan ooit is het voor sommige huishoudens een realiteit dat de auto verkocht moet worden. Het is een slimme koop om een elektrische fiets of step te kopen als vervoersmiddel naar werk of om boodschappen te doen, dit is natuurlijk geheel afhankelijk van je persoonlijke woon- en werksituatie. Naast dat het goed is voor het milieu is het natuurlijk ook voor je eigen gezondheid.