Zo organiseer je de gezelligste spelletjesavond

Heb je familie of vrienden uitgenodigd en weet je niet zo goed wat je kunt doen, naast wat drinken? Dan is een spelletjesavond de perfecte oplossing! Een spelletjesavond is namelijk altijd gezellig en zorgen voor een ongekend gevoel van samenzijn en plezier. Misschien denk je wel dat spelletjes saai of simpel zijn, maar niks is minder waar. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten. Of je het nu leuk vindt om een kaartspel te spelen of liever voor een bordspel gaat: er is altijd wat geschikts voor jou en jouw gezelschap. In deze blog delen wij tips voor hoe jij je spelletjesavond extra gezellig kunt maken.

Geschikte spellen

Een geslaagde spelavond begint bij het uitzoeken van de juiste spellen. Er is tegenwoordig een overvloed aan allerlei verschillende spellen, waardoor er altijd wel wat geschikts is om te spelen. Zo kun je kiezen voor een standaard kaartspel dat iedereen kent, zoals UNO, of voor een bekend bordspel waar je urenlang zoet mee bent. Of ga je juist voor een wat moeilijker spel waarbij je echt strategisch moet nadenken? Je kunt ook kiezen voor een soort estafette aan spelletjes, waarbij je met het ene spel begint en eindigt met het andere. Zo raak je nooit uitgespeeld en is het ook nooit saai. Dit is vooral slim om te doen als je met een gemengde groep bent van verschillende leeftijden.

Snacks en drankjes

Zonder lekkere snacks en drankjes is je spelletjesavond natuurlijk niet compleet. Je kunt een borrelplank maken, met verschillende hapjes. Maak bittergarnituur klaar en zet dit in een mooi schaaltje op de plank. Koop daarnaast verschillende kazen, toastjes en vleeswaren om op de plank te leggen. Qua drinken doet een droge witte wijn het altijd goed. Zorg natuurlijk ook voor alcoholvrij drinken, zoals sap en frisdrank voor mensen die geen alcohol drinken en eventuele kinderen. Duurt de avond erg lang? Zorg dan dat je genoeg in huis hebt. Zo zijn mini-pizza’s erg lekker voor wat later op de avond. Ook kun je wat wortels, komkommer en hummus neerzetten als gezonde snack. Zet ook altijd water neer op tafel, voor als de fanatiekelingen erge dorst krijgen tijdens het spelletjes spelen.

Ruimte aankleden

Wil je een gezellige sfeer creëeren voor je spelletjesavond? Kleed de ruimte dan aan met kleedjes, kussens en kaarsen. Het gaat er vooral om dat je er comfortabel kunt zitten. Zorg daarom voor voldoende zitplaatsen. Houd je wel van wat competitie? Koop dan vooraf een aantal prijzen om uit te delen aan de winnaars, zoals een fles gewurztraminer en een mooi borrelpakket. Door dit op tafel neer te zetten kleed je de ruimte gezellig aan, en stimuleer je iedereen om fanatiek en leuk mee te doen met alle spellen. Let the games begin!