De voordelen van een bubbelbad

Na je werk of zware inspanning lekker ontspannen met een drankje erbij in een bubbelbad wie wil dat nou niet?! Bij Elite Wellness heeft u de keuze uit meer dan 40 topkwaliteit bubbelbaden in allerlei soorten en maten. Kiest u voor kwaliteit dan kunt u het beste kiezen voor een Europees of Amerikaans bubbelbad bij ons. Zo heeft een bubbelbad of hottub kopen ook een aantal voordelen, daar vertellen we u graag meer over.

Het is stressverminderend

Een bubbelbad is niet alleen goed voor uw lichaam maar ook voor uw mentale gezondheid. Het effect van het warme water en de masserende werking zorgt ervoor dat uw stress vermindert. Veel mensen voelen zich hierna scherper, alerter en frisser. Ook de kleine lichaamsklachten kunnen voor stress zorgen, als deze verminderen helpt dit ook tegen uw stress.

Vermindert lichaamsklachten

Door vaak in een bubbelbad te gaan verminderen ook uw klachten in uw lichaam. Doordat u gewichtloos bent in het water verminderd de druk op uw gewrichten.Tegelijkertijd wordt door het warme water het weefsel rekbaarder. De massage van de jets in het bubbelbad zorgen ervoor dat afvalstoffen in het lichaam sneller verwijdert worden, waardoor uw lichaam sneller geneest. Sporters zitten ook regelmatig in een bubbelbad, omdat dit de kleine lichaamsklachten vermindert en er ook voor zorgt dat de spierpijn vermindert, waardoor ze optimaal kunnen presteren.

Gezond voor u

Door te ontspannen in een bubbelbad kan uw hartslag verhogen en uw bloeddruk verlagen. Voor mensen met beperkte mogelijkheid om te sporten is dit een goede oplossing. Een warm bad zorgt ervoor dat de bloeddruk verlaagt en dus goed is voor mensen met een hoge bloeddruk. Doordat u in het warme bubbelbad gaat zitten met de druk van het water op uw lichaam neemt uw hartslag toe, dus uw hart werkt harder, dit helpt u om gezond te blijven.

Betere nachtrust

Wat zorgt ervoor dat je een betere nachtrust krijgt? Uit onderzoek blijkt dat u rustiger en dieper slaapt. Doordat het liggen in een bubbelbad een ontspannen gevoel geeft en uw stress vermindert krijgt u ook betere nachtrust. Uw pijntjes verdwijnen vaak ook door een bubbelbad dit zorgt er voor dat u betere nachtrust heeft. Ook nog een reden van de goede nachtrust is dat de warmte van het water je bloedvaten openzet waardoor uw huid erna sneller afkoelt.