Dit kan je doen tegen geïrriteerde ogen

Iedereen heeft er wel eens last van geïrriteerde ogen. Wat kun je ertegen doen? In dit artikel vertellen we je hoe het komt dat je er last van hebt en hoe je het kunt oplossen. Lees snel verder om te ontdekken hoe.

Waar komt het vandaan?

Er kunnen verschillende redenen zijn, waardoor je last kunt hebben van geïrriteerde ogen. Hieronder sommen we een aantal oorzaken voor je op.

– Allergie: Wanneer je allergisch bent voor bepaalde dingen, dan maakt jouw lichaam het stofje histamine aan. Dit zorgt ervoor dat je gaat niezen of dat je ogen gaan tranen of geïrriteerd raken. Denk bijvoorbeeld aan hooikoorts of huisstofmijt.

– Door de buitenomgeving: wind en zon kunnen ervoor zorgen dat jouw ogen extra traanvocht gaan produceren. Dit is ter bescherming van jouw ogen en gebeurt automatisch.

– Irritatie: als er iets in je oog komt, dan gaat je oog ook extra traanvocht aanmaken ter bescherming. Denk aan een wimpertje of stof en zand. Daarnaast kun je door onder water te kijken in een zwembad ook last hebben van het chloor.

– Verslechterde functionaliteit: Het kan zo zijn dat je nog nooit getest bent op hoe goed je ziet. Wanneer je dan veel achter de computer zit, dan kun je last krijgen van brandende ogen. Ook tijdens het autorijden of overige activiteiten waar je jezelf dient te focussen, kunnen deze onenigheden optreden.

Wat kun je eraan doen?

– Oogdruppels: dit helpt tegen het uitdrogen van de ogen. Wel is het ook verstandig om de echte oorzaak van de droge ogen te achterhalen.

– Genoeg rust: wanneer je vermoeid bent na een lange inspanning, dan kunnen je ogen sneller geprikkeld raken. Zorg voor voldoende rust en slaap.

– Vermijd allergische reacties: laat jezelf testen op allergieën mocht je er niet zeker van zijn of dit de oorzaak is. Zodra je weet waar je allergisch voor bent, dan kun je het voorkomen.

– Blijf ervan af: Zorg ervoor dat je bij jeuk niet intensief in jouw ogen gaat wrijven. Dit versterkt alleen maar het vervelende effect.

– Koop een bril: Laat jouw ogen testen en schaf een bril aan. Je kunt een goede bril kopen bij B-Optics.