Waarom hydrokorrels gebruiken?

Hydrokorrels zijn zeer effectief voor planten en ook nog eens een goedkope oplossing. Het zijn krachtige korrels en daarom worden hydrokorrels vaak gebruikt om de waterhuishouding in plantenbakken te verbeteren. Goede hydrokorrels en planten kan je kopen bij Kwekerij de Groot. Ben je nog niet bekend met de werking van hydrokorrels? Lees dan vooral dit artikel verder om achter te komen waarom hydrokorrels zo effectief zijn. 

Wat doen hydrokorrels?

Hydrokorrels zorgen ervoor dat er een betere afwatering plaatsvindt bij de planten. De korrels nemen het water op en zo wordt het water gelijkmatiger verdeeld. Zonder de korrels is er een kans dat er teveel water blijft staan in de pot. Te veel water is ook niet goed voor een plant. Hydrokorrels kan je oneindig lang gebruiken. Dit is ook een groot voordeel in tegenstelling tot potgrond. De korrels zorgen er ook voor dat de grond losser wordt en daardoor krijgen de wortels meer zuurstof. Dit heeft een positieve werking op een plant. De korrels worden tevens ook vaak gebruikt als decoratie van de plant. Het geeft een leuke toevoeging en dat met een effectieve werking. Een klein dun laagje hydrokorrels is al voldoende. Een groot voordeel aan de korrels, is dat de korrels goedkoop zijn. 

Welke planten hebben hydrokorrels nodig?

Cactussen en vetplanten hebben vooral hydrokorrels nodig. De hydrokorrels zorgen er dan juist voor dat de grond snel droog valt. Bij andere planten zorgt het er juist voor dat je minder snel water hoeft te geven aan de plant. De korrels zijn daarom ook zo handig. Ze kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden. De korrels nemen natuurlijk het water op dat je bij de plant gooit en de korrels zorgen er dan dus juist voor dat de water gelijkmatig verdeeld wordt, zonder dat er aan de onderkant van de pot het meeste water zit. Zo verdrinkt de plant ook minder snel. Je kan de korrels onderin de pot doen maar ook bovenop de aarde van de plant. Wij raden jou aan om planten in een dichte pot te voeden met de hydrokorrels. De korrels nemen onder in de pot het overtollige water op. Leg je de korrels bovenop, dan zorgen de korrels ervoor dat het water niet verdampt. De grond van de plant blijft dan dus langer nat.