Waarom is Amerika zo populair bij uitwisselingsstudenten?

Veel uitwisselingsstudenten kiezen voor Amerika. Waarom is dat zo? Daar zijn tal van redenen voor te bedenken, zeker als het om een specifieke stad gaat. Maar over het algemeen zijn het de vier onderstaande redenen die de doorslag geven.

We kennen high school van tv

Amerika ligt op een slordige 6000 kilometer van Nederland, maar we denken het land goed te kennen en dat geeft een vertrouwd beeld. De high school komt veel voor in Amerikaanse series en films en veel ervaringsdeskundigen zeggen dat het op veel plekken precies zo is als je je voorstelt. Het land heeft simpelweg minder geheimen dan andere landen. Maar vanzelfsprekend leer je het land pas echt goed kennen als je er een tijdje woont. Overigens regel je een uitwisseling naar Amerika met Information Planet.

De Engelse taal voelt vertrouwd

De voertaal is een pré. Amerikanen spreken hun eigen Engels, en dat kan weliswaar voor verwarring zorgen omdat wij op school doorgaans het Britse Engels leren. Maar over het algemeen kun je jezelf prima verstaanbaar maken bij de locals. Zeker op plekken waar veel andere uitwisselingsstudenten komen. Het ijs is sneller gebroken.

Amerikaanse droom

Amerika staat ook voor andere reizen hoog op veel verlanglijstjes, en veel uitwisselingsstudenten maken van hun onderneming een halve sightseeing trip. “Als ik toch in het buitenland studeren, doe me dan maar een plek in San Francisco, New York of Chicago”, zeggen veel jongeren. De Amerikaanse droom heeft nog altijd een enorme aantrekkingskracht. Een uitwisseling naar Amerika kost een hoop, maar het is het 100% waard!

Echt avontuur

Tussen het studeren en de vele buitenschoolse activiteiten door blijft er genoeg tijd over om de omgeving te verkennen of zelfs het land verder in te trekken. Niet zelden worden er weken of maanden aan de studie vastgeplakt om een rijbewijs te halen en met een camper van oost naar west te rijden. Hoewel je bij een lang verblijf in elk land algemene ontwikkeling en levenservaring opdoet, nodigt een groot land als Amerika uit tot het leren kennen van meer culturen, de buitengewoon afwisselende natuur en niet te vergeten alle populaire films en muziek. Dat voelt als een echt avontuur, en dat is het ook.