Kan ik een tijdelijke container huren?

Het dagelijks afval dat je hebt, gooi je in de afvalbakken die op een bepaald moment in de week door de vuilnisdienst worden geleegd. Maar niet al het afval dat je hebt, mag je in deze huisvuilcontainers weggooien. En als je bijvoorbeeld met een verbouwing bezig bent dan past het vele puin dat je hebt, waarschijnlijk niet eens in deze kleine afvalbakken. Dan wordt het dus tijd om het afvoeren van je bouwafval groter aan te pakken met een afvalcontainer.

Het gemak van een afvalcontainer

Het huren van een container is een eenvoudige oplossing als je weet dat je grote hoeveelheden afval moet afvoeren. Je hoeft dan namelijk niet zelf op en neer te rijden naar de stort. De container die je bestelt, wordt op het afgesproken tijdstip op het aangegeven adres afgeleverd. Als de container vol is, wordt deze ook weer opgehaald. En je bespaart jezelf een hoop tijd en moeite als je het afval direct in de container kunt gooien. Zo hoef je het niet eerst in je tuin te verzamelen om het vervolgens in een aanhanger te deponeren die bijvoorbeeld aan de straat staat. Je hebt keuze uit verschillende maten containers zodat je de grootte precies af kunt stemmen op de klus die je hebt.

Welke container is geschikt voor mijn afval?

Ook als je een container huurt, moet je er rekening mee houden dat je afval gescheiden moet worden. En dat gebeurt al direct bij de keuze die je maakt voor het type container dat je huurt. Heb je veel bouwafval, dan kies je voor een restafval container huren. Onder het bouwafval, of restafval, vallen zaken als isolatiemateriaal, glas, puin en steen en bepaalde houtsoorten. Ook huishoudelijke apparaten kunnen bij het restafval, maar je betaalt daarvoor wel een toeslag omdat deze apparaten op een milieuvriendelijke manier weer tot kleiner afval verwerkt moeten worden.

Houd er bij het huren van afvalcontainer rekening mee dat je in sommige gemeenten een vergunning moet aanvragen voor het plaatsen van de container. Zeker als deze container op gemeentegrond komt te staan. Het is ook mogelijk dat er alleen een meldingsplicht is of dat er een beperkte periode is waarin het toegestaan is om een afvalcontainer aan de openbare weg te hebben staan.