Hoe moeilijk is high school in Amerika?

Een tijdje studeren in Amerika klinkt natuurlijk ontzettend spannend. Maar misschien twijfel je of het wel iets voor jou kan zijn. Het onderwijssysteem van Amerika lijkt natuurlijk niet op het Nederlandse. Dus waar moet je op rekenen als je een half jaar of tijdens de zomervakantie in Amerika naar een High school gaat? En hoe moeilijk is het? Lees hier alles wat je wilt weten.

Krijg onderwijs dat bij je past

Het uitgangspunt als je naar een Highschool Amerika gaat, is natuurlijk dat je op je eigen niveau les krijgt. Het zal waarschijnlijk al een beetje wennen zijn omdat alle lessen in het Engels worden gegeven, dus er blijft altijd genoeg uitdaging tijdens de schooluren. De high school is verdeeld in een junior high school en een senior high school. Het leerjaar van een junior high school, ook wel senior middle school genoemd, komt overeen met de derde klas van het voortgezet onderwijs in Nederland. Het vervolg hierop wordt aangeduid als senior high school. En dat niveau staat gelijk aan het vierde, vijfde en zesde leerjaar van havo en vwo. De telling van de schooljaren is ook anders dan je gewend bent. Het negende en tiende schooljaar komt overeen met de derde klas van het voortgezet onderwijs. Het elfde en twaalfde schooljaar zijn dus de laatste jaren van de high school en vergelijkbaar met de bovenbouw van ons voortgezet onderwijs.

Een andere manier van cijfers geven

Waar je ook misschien aan moet wennen als je in tijdens je highschool in Amerika, is de manier waarop de cijfers worden gegeven. Eigenlijk kun je het beter een beoordeling noemen, want in Amerika werkt het onderwijs niet met cijfers maar met letters. En ook deze letters staan direct in verband met het niveau dat je haalt tijdens de verschillende lessen. Een A is hierbij het hoogste, een F het laagst. En het kan ook voorkomen dat je een percentage op je toets hebt staan als het nagekeken is. Bij een uitwisseling kies je voor een programma dat het beste bij je aansluit. Zo kun je niet alleen je Engels naar een hoger niveau tillen, je gaat ook de uitdaging aan om vakken te volgen die je in Nederland niet in je pakket hebt zitten zoals kunst of psychologie.