Waar komt het concept Wok Restaurant vandaan?

Wat is een wokpan?

De wok is van Chinese oorsprong en is een ultra veelzijdig gebruiksvoorwerp waarmee je het koken van je eten kunt variëren. Je kunt je eten sauteren, sudderen, braden of zelfs stomen met deze pan. De wok is ideaal voor het bereiden van een unieke maaltijd, waarbij een boeket aan smaken vrijkomt.

De Aziatische keuken

In constante zoektocht naar harmonie zijn Aziaten de meesters als het gaat om het creëren van subtiele frisse en smakelijke gerechten. De Aziatische keuken heeft een zekere reputatie verworven op het Europese continent. In de typische restaurants, zoals wok restaurant Waalwijk, ben je waarschijnlijk bezweken voor de beroemde sushi of traditionele gerechten zoals loempia’s of Kantonese rijst.

Hoe werkt wok koken?

Met wok koken is je eten in een mum van tijd klaar. De Aziatische keuken is een combinatie van kleuren en smaken die een overvolle fantasie biedt! Kip Curry, gebakken garnalen, kabeljauw of linzen met quinoa, de mogelijkheden zijn legio, maar het is belangrijk om te letten op de volgorde waarin je het eten toevoegt. Ingrediënten die langer moeten worden gekookt, moeten eerst worden toegevoegd. De warmte wordt geleidelijk verhoogd elke keer als er een ingrediënt wordt toegevoegd dat kouder is dan de inhoud van de wok. Zo wordt het warmteverlies gecompenseerd. Het wordt aanbevolen om het voedsel in kleine stukjes van gelijke grootte te snijden voordat u het gebruikt. Hoe kleiner en dunner het voedsel wordt gesneden, hoe meer het zal worden doordrenkt met de kruiden die u van plan was toe te voegen. Een goede organisatie is essentieel: zet al het keukengerei waarmee je gaat werken op voorhand klaar. Dit geeft u de tijd om de voortgang van het koken te volgen en uw bereiding niet te laten verbranden. Hier ben je uitgerust met alle wapens om te koken in een wok, rijk aan smaken die je smaakpapillen zullen doen ontwaken!