Bestaan er gezonde pizza’s?

Veel mensen eten graag een pizza. Het is een makkelijk gerecht en lekker. Je maakt het zo klaar en je kan ultiem genieten. Het is alleen niet een gezond gerecht. Dit is dan niet een ideaal recept voor iemand die op zijn of haar line let. Als je graag wat kilo’s kwijt wilt, probeer je natuurlijk je koolhydraten inname te verminderen. Er bestaan toch een hoop alternatieven, zodat jij toch een pizza kan eten tijdens je dieet. Lees het artikel verder voor gezonde pizzabodems. Bij Woodstone Pizza in Alphen aan de Rijn verkopen ze ook heerlijke pizza’s met een gezonde bodem!

Een bloemkool bodem

Een bloemkoolpizza is een ideaal product om minder snel koolhydraten binnen te krijgen. Het is gezonder dan de normale pizzabodems. De bodem bestaat uit groente. Dit maakt de pizza gezonder. De pizzabodem bevat minder suikers, minder calorieën, minder zouten en ook nog eens minder vezels. De bloemkoolpizza is een uitstekende vervanger voor een normale pizza. Je kan hem altijd nog beleggen met wat jij lekker vindt. Door hem te beleggen met lekkere dingen merk je amper het verschil tussen de bodems. De bloemkool bodem is ook ideaal voor kinderen die geen groenten willen eten. Ze komen zo snel aan hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. 

Een flatbread bodem

Het enige wat je nodig hebt voor een flatbread pizza, is een paar wraps, tomatensaus en de toppings die jij erop wilt. De belangrijkste verschillen tussen flatbread en pizza is dat flatbread meestal ongezuurd is, terwijl een pizza gist bevat. Een flatbread is voornamelijk gemaakt van meel, water en zout. Pizzabodem en flatbread hebben wel veel gemeen. Een flatbread bevat minder calorieën en vetten, maar wel meer vezels. Ideaal als late night snack voor thuis op de bank tijdens een film. 

Een glutenvrije pizza van amandelmeel

Deze pizzabodem is heel makkelijk te maken. Je maakt het alleen al van amandel, eieren en kruiden. Het voordeel aan de glutenvrije pizza is dat er geen gluten erbij komen kijken. 

Gezondere toppings

Het ligt er natuurlijk ook aan hoe jij jouw bodem bedekt. Beleg je jouw pizza allemaal met ongezonde dingen die ook veel vetten bevatten, dan is de pizza niet meer zo gezond. Wil je voor een gezondere pizza gaan let dan op wat je erop doet. Groentes zijn dan beter om op de pizza te beleggen. Je kan er ook nog voor kiezen om fruit op je pizza te doen als topping. Dit wordt minder maak gedaan, maar toch zijn er mensen die het lekker vinden om ananas op hun pizza te doen. Dit is de meest populaire fruitsoort pizza. In Zweden doen ze ook wel eens banaan op hun pizza.