Wat is beter: een nieuwe ladder kopen of een tweedehands?

Ramen lappen, de bovenste planken stoffen, de boom snoeien; allemaal klussen waarbij een goede ladder onmisbaar is. Heb je nog geen ladder, dan twijfel je misschien of je een nieuwe ladder aan moet schaffen of beter kunt kiezen voor een tweedehands exemplaar. Als je gaat zoeken naar een nieuwe ladder wordt het al snel duidelijk dat dit een behoorlijke investering is. Daarom is de keus tussen nieuw of tweedehands op zich best eenvoudig, want zowel voor je portemonnee als voor het milieu is een gebruikte ladder een goede oplossing. Een tweedehands ladder kopen bij Rolsteiger.net bespaart je geld en je bent ervan verzekerd dat je een premium ladder in huis haalt. Er zijn verschillende soorten ladders verkrijgbaar, dus je vind altijd de ladder die bij jouw klus(sen) past.

De voordelen van een tweedehands ladder op een rijtje:

-Je bespaart geld, maar krijgt wel premium kwaliteit

-Je maakt een duurzame keus, want voor een gebruikte ladder zijn geen nieuwe grondstoffen nodig

Zo kies je de juiste ladder

Een ladder is een ladder, toch? Niet helemaal, want er zijn verschillende soorten ladders verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld keus uit een enkele ladder bestaande uit één deel en een twee- of zelfs driedelige ladder. Met die laatste twee soorten kun je over het algemeen op grotere hoogte werken dan met een enkele ladder en je kunt dit type ladder tot op een bepaalde hoogte ook vrijstaand gebruiken (in de ‘A-stand’). Bepaal voordat je een ladder gaat kopen waar je de ladder voor wilt gaan gebruiken, wat de minimale hoogte moet zijn en of je de ladder ook vrijstaand wilt kunnen gebruiken, dus zonder deze ergens tegenaan te zetten.

Duurzaam: delen met de buren

Je kunt ook eens rondvragen bij je buren of zij ook behoefte hebben aan een goede ladder en vervolgens de kosten delen. Dit is ook een aanrader voor andere spullen, zoals gereedschap, een hogedrukspuit of een partytent. Allemaal dingen die je niet dagelijks nodig hebt, maar die wel handig zijn om te hebben. Delen versterkt het buurtgevoel, is duurzaam en bespaart kosten, een win-winsituatie dus!